Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dış hava sıcaklık sensörü devresi hatası 

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Dış hava sıcaklık sensörü devresi hatası 

Herkese merhaba dostlar insignia 2016 sport otomatik aracımla geçen hafta ön tamponu çarptığım hafif bir kaza yaptım. Kaskonun anlaşmalı özel servisine götürdüm. Ön tampon sökülüp onarım boya işlemi yapıldı. Teslim alırken motor arıza ışığını fark ettik. Arabayla deneme sürüşü yaptığımda sorun görmedim ama ışık yanmaya devam etti. Bilgisayara bağladıklarında Dış hava sıcaklık sensörü devresi yazdığını gördüm ve fotografladım. Adam ön tamponun sökülüğ takıldığından olduğunu söyledi ve motor arıza ışığını bilgisayardan kapattı ama ne devrelerle ilgili bir kontrol ne de başka birşey yapadı. Arabayı aldım ama sonradan içime kurt düştü. Sensörde ya da kablolarda sıkıntı varsa nasıl anlaşılır? böyle kolayca uyarı ışığı kapatılabilir mi? Ne yapmalıyım yardımlarımızı rica ediyorum
    Son düzenleme: atik; 15.03.2020, 12:29.

Sensör , panjur altındaki alt ızgaranın üstüne tampon içinden takılmakta. Fiş yerine takılmamş olabilir , kablosu kopmuş olabilir , sensörün kendisi çarpmada bozlmş olabilir. Araç içinden derece doğru ölçüyor mu kontrol edin öncelikle.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: seloselo View Post
      Sensör , panjur altındaki alt ızgaranın üstüne tampon içinden takılmakta. Fiş yerine takılmamş olabilir , kablosu kopmuş olabilir , sensörün kendisi çarpmada bozlmş olabilir. Araç içinden derece doğru ölçüyor mu kontrol edin öncelikle.
      Teşekkürler seloselo kontrol ettiğimde hava sıcaklığını ölçüyor. Ama ölçtüğü halde neden arıza ışığı yandı onu anlamadım. Başka bir sorun mu var yoksa kablo tampon çıksrken sökülüp takıldığı için mi oldu acaba?

Yorum

Anlık bir iletişim hatası olmuştur o yüzden araç beyni kaydetmiştir. Tekrar hata meydana gelmediği için arıza ışığı yakmamıştır.

Yorum

İşleniyor...
        X